top of page

Seksuele voorlichting en Training 

Basis- of verdiepingstraining ‘Werken met het Vlaggensysteem’

Het vlaggensysteem is een methode dat je als professional leert om objectief te kijken naar seksueel gedrag en hier op passende wijze op te reageren. Het stimuleert jongeren (en volwassenen) tot gezond seksueel gedrag en levert een bijdrage aan het voorkomen en terugdringen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het vlaggensysteem zorgt voor het laagdrempelig bespreekbaar maken, duiden, beoordelen en gepast reageren op seksueel gedrag van zowel professionals als jongeren zelf. 

De training is vooral geschikt voor (toekomstig) professionals in de zorg en het onderwijs, maar kan ook aangepast worden naar andere werkveld gebieden.

 

Training of workshop op maat

Seksuele voorlichting (+)

De voorlichting zal gericht en afgestemd worden vormgegeven op diegene die de voorlichting ontvangt en/of aanvraagt. Samen kijken we wat de jongere al weet, waar diegene moeite mee heeft, waar er tegenaangelopen wordt en waar de vragen liggen. Soms kan het zijn dat alleen praten over het onderwerp al voldoende is, maar het kan ook zijn dat de jongere het juist fijn vindt om met oefenopdrachten te werken en daar makkelijker van leert. We zullen dan gebruikmaken van spelletjes, werkboeken en educatief filmmateriaal. Er zijn voldoende mogelijkheden om op de juiste manier bij de vraag aan te sluiten. 
 

Make a Move (+)

Make a Move is een groeps(counselings)programma met 8 bijeenkomsten over seksualiteit, relaties en weerbaarheid en richt zich op jongens tussen de 12 en 18 jaar. De jongens worden in dit programma begeleidt om gezonde keuzes te maken in hun relaties en seksualiteit, dit om (online) seksueel grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. De jongens gaan samen aan de slag met thema's zoals wensen, grenzen, prettige, veilige en respectvolle relaties, vriendschappen en seks. 

IJZersterk is getraind om het programma aan te bieden voor normaal begaafde jongeren als voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (+).

-Dit deel van de website is nog in ontwikkeling-

bottom of page