top of page

IJZersterk!

Mijn naam is Imke Jansen, ik ben 29 jaar oud en woonachtig in het mooie Zwolle met mijn partner Jeroen. In 2016 ben ik afgestudeerd als muziektherapeut in Nijmegen. Sindsdien heb ik ruim 5,5 jaar gewerkt met de doelgroep die mijn hart heeft gestolen ((residentiële) zorg voor jongeren met een licht verstandelijke beperking). Naast mijn toenmalige vaste plek heb ik ervaring op mogen doen met de doelgroepen kind & jeugd, JeugdzorgPlus, volwassen gehandicaptenzorg en de justitiële jeugdzorg.

 

Zoals al eerder beschreven ligt mijn hart bij het werken met jeugd, geen dag is hetzelfde en ik vind het enorm fijn dat je kunt inspelen op wat op dat moment nodig is. Ik krijg energie van kleine stapjes zetten en hierbij te kijken naar wat al wél lukt en daar de cliënt bewust van laten worden. Je hoeft niet direct aan de eindstreep te staan, als je ook kunt kijken wat je in de tussentijd bereikt!

Muziek is er bij mij met de paplepel ingegoten, ik kan me geen moment heugen dat er geen muziek of geluid was bij mij thuis. Ik kom uit een zeer muzikale familie. Ik ben begonnen met hoorn spelen op de basisschool, al snel stapte ik over naar klarinet en daarna begon het gitaar en piano spelen te kriebelen. Inmiddels roep ik wel eens ‘ik ben mijn eigen band’, want als muziektherapeut beheers je van allerlei instrumenten de basis! En hoe mooi is het dat je je passie kunt combineren met je werk?!

Door middel van het volgen van scholing blijf ik mezelf als professional ontwikkelen. Ik kijk graag naar nieuwe interventies, omdat iedereen iets anders nodig heeft. Naast het volgen van scholing, mag ik zelf ook scholing verzorgen. Mijn kennis overdragen is een prachtige aanvulling op mijn werk als muziektherapeut.

Ik ben geregistreerd en erkend muziektherapeut binnen de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie, FVB en Register Vaktherapie.

 

Naast mijn passie voor muziek heb ik me de afgelopen 3 jaar mogen ontwikkelen als professional met een specialisme voor seksualiteit. Tijdens mijn werk binnen de residentiële jeugdzorg kreeg ik steeds meer (therapie)vragen die betrekking hadden op de seksuele ontwikkeling,, - beleving of – identiteit. Ik heb verschillende trainingen mogen volgen en ervaring opgedaan om zowel jongeren als professionals te kunnen begeleiden en trainen in het werken en omgaan met seksualiteit. Ik vind het belangrijk dat seksualiteit bespreekbaar wordt gemaakt, dat zowel jongeren, ouders als professionals vragen kunnen, mogen en durven stellen. Seksualiteit kan dus zowel in voorlichting en training als binnen therapietrajecten een plek krijgen.

IJZersterk ontleed

IJZ staat voor Imke Jansen Zwolle!

Sterk staat in deze praktijk voor kracht, zelfvertrouwen, regie en kennis. Tijdens mijn werk wil ik graag jou als cliënt, opdrachtgever of deelnemer ondersteunen en begeleiden bij het sterker worden in wat je graag wil weten, leren of ontwikkelen.

Wanneer ik in contact sta met jou hoop ik je wat mee te kunnen geven, wat je voor de rest van je leven kunt toepassen, gebruiken of meenemen. In praktijk IJZersterk kan dit gaan van het sterker worden in het gebruik van je stem, tot aan het versterken en vergroten van kennis over seksualiteit. 

 

Ik hoop dat je na je behandel- of trainingstraject IJZersterk voelt!

bottom of page